Како да го префрлам мојот домен во GoHost?

Доменот од било кој регистрар може да го префрлите во GoHost, без разлика дали се работи за македонски или пак за интернационален домен.

 

Процедура за трансфер на Македонски домен во GoHost (.mk, .com.mk, .edu.mk, .org.mk, .net.mk, .inf.mk)

 

За да го префрлите вашиот македонски домен од моменталниот регистрар во GoHost ќе треба да го земете ЕПП кодот за трансфер од вашиот моментален регистрар.

 

Откако ќе го имате ЕПП кодот, можете да ни го испратите на domains@gohost.mk или преку следниот линк да направите нарачка: Трансфер на домен


Процедура за трансфер на Интернационални домени во GoHost (.com, .org, .net, и сите останати)

 

За да го префрлите вашиот интернационален домен од моменталниот регистрар во GoHost ќе треба да го земете AUTH кодот за трансфер од вашиот моментален регистрар , но воедно да направите и "Unlock" за трансфер на вашиот домен.

 

Откако ќе ни го доставите кодот и доменот ќе биде отклучен за трансфер, процедурата започнува веднаш, со тоа што ќе добиете емаил за да се согласите со барањето за трансфер.

 

Процедурата за овие домени трае од 1 до 5 работни денови!

  • 0 Корисниците го најдоа ова како корисно
Дали Ви помогна овој одговор?

Понудени резултати

Како најбрзо да го пронајдете ЕПП Кодот во моменталниот регистрар?

Чекор 1: Да испратите е-пошта до моменталниот регистрар и да го побарате ЕПП кодот за трансфер...

Како да менувам/додавам рекорди во ДНС зоната на мојот домен?

Со регистрација на домен во GoHost добивате бесплатна услуга ДНС хостинг која овозможува...

Што e домен?

Домен е името кое е карактеристично за секоја веб страна. Сите веб страни на Интернет првично...

Како до *.mk домен?

GoHost нуди регистрација на македонски и странски домени и тоа со следните наставки: .mk,...

Промена на сопственост на домен (промена на регистрант)

Доколку имате регистрирано домен во GoHost може да го промените регистрантот (сопственикот) на...

Powered by WHMCompleteSolution