Како најбрзо да го пронајдете ЕПП Кодот во моменталниот регистрар?

Чекор 1: Да испратите е-пошта до моменталниот регистрар и да го побарате ЕПП кодот за трансфер (е-поштата од кој треба да биде пратен, е, е-поштата на регистрантот (сопственикот) кој што може да го проверите овде: http://whois.marnet.mk/ - со внесување на името на вашиот домен)

 

Чекор 2: Да се најавите во онлајн панелот на моменталниот регистрар (доколку имаат таков) и во опциите каде што се менаџира доменот да го побарате кодот (истиот ќе ви биде прикажан на екран или доставен по е-пошта).

 

Откако ќе го добиете кодот за трансфер, го испраќате до domains@gohost.mk и доменот веднаш ќе биде транфериран во GoHost.

 

Оваа процедура за трансфер на домен е бесплатна и истата не се наплаќа.

 

Датумот на истекување на доменот останува иста. Обнова на доменот ја правите пред истекување на истиот по ваша желба.

 

Доменот може да се префрли во било кој период (не мора да се чека истиот да истече или точно пред истекот да се прави трансферот, исто така може да се префрли и доколку доменот е истечен - односно е во заштитен период).
  • 0 Корисниците го најдоа ова како корисно
Дали Ви помогна овој одговор?

Понудени резултати

Како да менувам/додавам рекорди во ДНС зоната на мојот домен?

Со регистрација на домен во GoHost добивате бесплатна услуга ДНС хостинг која овозможува...

Како да го префрлам мојот домен во GoHost?

Доменот од било кој регистрар може да го префрлите во GoHost, без разлика дали се работи за...

Што e домен?

Домен е името кое е карактеристично за секоја веб страна. Сите веб страни на Интернет првично...

Како до *.mk домен?

GoHost нуди регистрација на македонски и странски домени и тоа со следните наставки: .mk,...

Промена на сопственост на домен (промена на регистрант)

Доколку имате регистрирано домен во GoHost може да го промените регистрантот (сопственикот) на...

Powered by WHMCompleteSolution