Промена на сопственост на домен (промена на регистрант)

Доколку имате регистрирано домен во GoHost може да го промените регистрантот (сопственикот) на доменот во било кое време.

 

Процедурата за промена на регистрант на домен кој е регистриран во GoHost е следна:

 

За промена на регистрант (сопственик на доменот) потребни се две барања (се користи истото барање за стариот и новиот сопственик - регистрант). Барањето може да го превземете од овој линк.

 

Едното од барањата пополнете го со податоци од моменталниот регистрант (сопственик - правно или физичко лице) на доменот, потоа штиклирајте го полето промена на регистрант, а во полето Целосен назив на новиот регистрант внесете го името на новиот регистрант (новиот сопственик) на доменот. На крај, ставете потпис и печат (доколку се работи за правно лице) на барањето. Потписот и печатот треба да бидат од стариот регистрант (од оној чии податоци ги внесовте погоре).

 

Генерирајте уште едно барање, така што истото ќе го пополните со податоци од новиот регистрант (новиот сопственик) на доменот и ќе го штиклирате полето регистрација на доменот. На ова барање ставете потпис и печат (доколку се работи за правно лице). Потписот и печатот(за правни лица) треба да бидат од новиот регистрант (новиот сопственик).

 

Двете барања потребно е да ни ги доставите на еден од следниве начини:

 

     -  лично, во просториите на GoHost - мапите може да ги најдете на следниот линк: http://www.gohost.mk/aboutus

     -  по пошта до: Веј Глобал ИТС Д.О.О, Партизански Одреди 48А,1000 Скопје, Македонија

     -  со дигитален потпис (доколку поседувате) и барањето ни го праќате на domains@gohost.mk

 

(Доколку стариот или новиот регистрант е физичко лице, потребно е барањето да се достави лично)

 

Кога ќе ги добиеме барањата сопственоста на доменот ќе биде променета. Оваа промена не се наплаќа. Датумот на истек на доменот не се менува. Новиот регистрант ќе биде одговорен за правата на доменот и обнова за истиот во иднина. Доколку имате регистрирано домен во GoHost може да го промените регистрантот (сопственикот) на доменот во било кое време.
  • 0 Корисниците го најдоа ова како корисно
Дали Ви помогна овој одговор?

Понудени резултати

Како најбрзо да го пронајдете ЕПП Кодот во моменталниот регистрар?

Чекор 1: Да испратите е-пошта до моменталниот регистрар и да го побарате ЕПП кодот за трансфер...

Како да менувам/додавам рекорди во ДНС зоната на мојот домен?

Со регистрација на домен во GoHost добивате бесплатна услуга ДНС хостинг која овозможува...

Како да го префрлам мојот домен во GoHost?

Доменот од било кој регистрар може да го префрлите во GoHost, без разлика дали се работи за...

Што e домен?

Домен е името кое е карактеристично за секоја веб страна. Сите веб страни на Интернет првично...

Како до *.mk домен?

GoHost нуди регистрација на македонски и странски домени и тоа со следните наставки: .mk,...

Powered by WHMCompleteSolution