Промена на информации за административен и технички контакт

При регистрација на домен потребно е да поставите податоци за административен и технички контакт. Тоа се контакти кои освен главната е-пошта на регистрантот на доменот (сопственикот на доменот) ќе можат да бараат и прават технички и/или административни промени/барања околу доменот и неговото управување. Токму затоа потребно е истите да бидат точни. Често пати сопственикот на доменот има потреба за промена на овие контакти. Оваа промена може да ја направите вие самите следејќи ги инструкциите дадени подолу:

 

1. Најавете се на вашата корисничка сметка https://www.gohost.mk/client/login

 

 

 

2. Откако успешно ќе се најавите во менито изберете ДОМЕНИ

 

 

 

3. Откако стиснавте на табот ДОМЕНИ ќе ви се појави листа на сите домени кои ги имате регистрирано во GoHost. За да измените некој домен, кликнете на копчето ПРЕГЛЕДАЈ во најдесната колона.

 

 

 

4. Потоа влезете во менито КОНТАКТИ кадешто ќе ви бидат прикажани административниот и техничкиот контакт. За да ги направите измените кликнете на копчето ИЗМЕНИ.

 

 

  • 0 Корисниците го најдоа ова како корисно
Дали Ви помогна овој одговор?

Понудени резултати

Како најбрзо да го пронајдете ЕПП Кодот во моменталниот регистрар?

Чекор 1: Да испратите е-пошта до моменталниот регистрар и да го побарате ЕПП кодот за трансфер...

Како да менувам/додавам рекорди во ДНС зоната на мојот домен?

Со регистрација на домен во GoHost добивате бесплатна услуга ДНС хостинг која овозможува...

Како да го префрлам мојот домен во GoHost?

Доменот од било кој регистрар може да го префрлите во GoHost, без разлика дали се работи за...

Што e домен?

Домен е името кое е карактеристично за секоја веб страна. Сите веб страни на Интернет првично...

Како до *.mk домен?

GoHost нуди регистрација на македонски и странски домени и тоа со следните наставки: .mk,...

Powered by WHMCompleteSolution