Постапка за бришење на домен

Доколку имате активен домен во GoHost, но истиот веќе не Ви е потребен и не сакате да го користите, може да поднесете барање до нас за стопирање на услугата и бришење на доменот.

 

Постапката за бришење на домен е следна:

 

Чекор 1: Најавете се во корисничкиот систем на GoHost.

 

 

 

Чекор 2: Откако ќе се најавите кликнете на менито ДОМЕНИ

 

 


Чекор 3:
 Откако кликнавте на табот ДОМЕНИ ќе ви се појави листа на сите домени кои ги имате регистрирано во GoHost. За да измените некој домен, кликнете на копчето ПРЕГЛЕДАЈ во најдесната колона.

 

 

Чекор 4: Во новиот прозорец кликнете на табот СТОПИРАЊЕ НА УСЛУГАТА, превземете го барањето за бришење на домен и кликнете на копчето ПОБАРАЈ ИСКЛУЧУВАЊЕ.

 

 

 

Чекор 5: Барањето за бришење на домен можете да ни го испратите преку е-пошта или директно во нашите простории на:

 

Партизански Одреди 48А,1000 Скопје, Македонија

 

Доколку сопственикот на доменот е физичко лице барањето потребно е  да биде доставено лично.
  • 0 Корисниците го најдоа ова како корисно
Дали Ви помогна овој одговор?

Понудени резултати

Како најбрзо да го пронајдете ЕПП Кодот во моменталниот регистрар?

Чекор 1: Да испратите е-пошта до моменталниот регистрар и да го побарате ЕПП кодот за трансфер...

Како да менувам/додавам рекорди во ДНС зоната на мојот домен?

Со регистрација на домен во GoHost добивате бесплатна услуга ДНС хостинг која овозможува...

Како да го префрлам мојот домен во GoHost?

Доменот од било кој регистрар може да го префрлите во GoHost, без разлика дали се работи за...

Што e домен?

Домен е името кое е карактеристично за секоја веб страна. Сите веб страни на Интернет првично...

Како до *.mk домен?

GoHost нуди регистрација на македонски и странски домени и тоа со следните наставки: .mk,...

Powered by WHMCompleteSolution