Поставување на Мail Forwarders

Доколку имате потреба да ги препраќате пораките од вашата е-пошта на друга или на некоја надворешна е-пошта, потребно е да поставите Mail Forwarders. Тоа се прави со следната постапка:

 

Чекор 1: Во Најпрво најавете се во контролниот панел (cPanel).

 

 

 

Чекор 2: Во Од листата со менија насловена Mail, изберете ја опцијата Forwarders.


 

 

Чекор 3: Во Од новиот прозорец изберете го копчето Add Forwarder.


 

 

Чекор 4: Во Следно што треба да направите е да ги пополните соодветно полињата кои се прикажани.


Во полето Adress to Forward, запишете ја email адресата за која сакате да правите forward на пораките.


Во полето Forward to email address, внесете ја email адресата до која сакате да оди forward на пораките.

 

За крај изберете го копчето Add Forwarder.
Чекор 5: Во Со тоа сте ја завршиле постапката. Наредниот пат кога ќе биде пратена порака до адресата на која и направивте forward, истата порака ќе пристигне на адресата до која се прави forward (односно целната адреса). Така нема да морате да ги проверувате сандачињата за пошта на двете адреси, наместо тоа доволно ќе биде да го проверите сандачето од целната адреса.


* Истата постапка може да ја примените и на цел домен наместо на единечна адреса*
  • 0 Корисниците го најдоа ова како корисно
Дали Ви помогна овој одговор?

Понудени резултати

Подесувања на е-маил за Android 5.x.x (Lollipop) (SMTP/IMAP/POP3)

За да ја поставите Вашата е-маил сметка преку IMAP / POP3 / SMTP протоколите, направете ги...

Подесувања на е-маил во Outlook - POP3

Outlook – POP3 протокол Чекор 1: Откако ќе отвориле Outlook од менито TOOLS изберете ја...

Подесувања на е-маил во Outlook - IMAP

Чекор 1: Откако сте отвориле Outlook од менито Tools изберете ја опцијата Account Settings....

Како да креирам е-маил адреса?

Во денешно „Интернет време“, кога се` се базира и случува на Интернет, освен што е важно да имате...

Како да променам лозинка на одредена e-mail адреса?

Процедура за промена на лозинка на дадена e-mail адреса.    Чекор 1: Логирајте се на вашиот...

Powered by WHMCompleteSolution