Како да пренасочите домен преку системот на GoHost (доколку вашите именски опслужувачи се следните: ns5.globalmacedonia.info и ns6.globalmacedonia.info)

Чекор 1: Најпрво најавете се во корисничкиот систем на GoHost.

 

 

 

Чекор 2: Откако ќе се најавите кликнете на менито ДОМЕНИ.

 

 

 

Чекор 3: Во новиот прозорец ќе ви бидат прикажани сите домени кои ги имате регистрирано преку GoHost, одберете го доменот кој сакате да го пренасочите и кликнете ПРЕГЛЕДАЈ.

 

 

 

Чекор 4: Откако ќе влезете во посакуваниот домен, ќе ви се појави ново мени за операции со доменот. За да го пренасочите доменот кликнете на DNS ХОСТИНГ од новото мени.

 

 

 

Чекор 5: Откако ќе влезете во DNS ХОСТИНГ, на десната страна над записите ќе најдете две копчиња. Едното е НОВ ЗАПИС, а другото е ДРУГО. За да го пренасочите доменот потребно е да кликнете на ДРУГО, а потоа на HTTP РЕДИРЕКЦИЈА.

 

 

 

Чекор 6: Следно ќе ви се отвори прозорче во кое треба да внесете податоци, дали сакате да го пренасочите доменот или некој поддомен. Откако ќе ги внесете бараните податоци, кликнете на копчето ИЗМЕНИ.

 

 

 

Со ова вашиот домен е успешно пренасочен кон саканата дестинација.
  • 0 Корисниците го најдоа ова како корисно
Дали Ви помогна овој одговор?

Понудени резултати

Како најбрзо да го пронајдете ЕПП Кодот во моменталниот регистрар?

Чекор 1: Да испратите е-пошта до моменталниот регистрар и да го побарате ЕПП кодот за трансфер...

Како да менувам/додавам рекорди во ДНС зоната на мојот домен?

Со регистрација на домен во GoHost добивате бесплатна услуга ДНС хостинг која овозможува...

Како да го префрлам мојот домен во GoHost?

Доменот од било кој регистрар може да го префрлите во GoHost, без разлика дали се работи за...

Што e домен?

Домен е името кое е карактеристично за секоја веб страна. Сите веб страни на Интернет првично...

Како до *.mk домен?

GoHost нуди регистрација на македонски и странски домени и тоа со следните наставки: .mk,...

Powered by WHMCompleteSolution