Како да пренасочите домен преку CPanel контролниот панел (доколку вашите именски опслужувачи се следните: ns1.globalmacedonia.info и ns2.globalmacedonia.info)

Чекор 1: Најпрво најавете се во контролниот панел (cPanel). На вашииот CPanel можете да му пристапите со следните адреси: http://www.imenadomen.mk/cpanel или пак http://www.imenadomen.mk:2082

 

 

 

Чекор 2: Откако ќе се најавите од панелот DOMAINS одберете REDIRECTS.

 

 

 

Чекор 3: Во новиот прозорец ќе ви се отворат опциите за пренасочување на доменот. Внесете ги потребни информацииза видот на пренасочување, доменот до кој сакате да го пренасочите постоечкиот домен и дали пренасочувањето да биде со или без WWW, потоа кликнете на копчето ADD.

 

 

 

Вашиот домен сега е успешно пренасочен до доменот кој го внесовте.
  • 0 Корисниците го најдоа ова како корисно
Дали Ви помогна овој одговор?

Понудени резултати

Како најбрзо да го пронајдете ЕПП Кодот во моменталниот регистрар?

Чекор 1: Да испратите е-пошта до моменталниот регистрар и да го побарате ЕПП кодот за трансфер...

Како да менувам/додавам рекорди во ДНС зоната на мојот домен?

Со регистрација на домен во GoHost добивате бесплатна услуга ДНС хостинг која овозможува...

Како да го префрлам мојот домен во GoHost?

Доменот од било кој регистрар може да го префрлите во GoHost, без разлика дали се работи за...

Што e домен?

Домен е името кое е карактеристично за секоја веб страна. Сите веб страни на Интернет првично...

Како до *.mk домен?

GoHost нуди регистрација на македонски и странски домени и тоа со следните наставки: .mk,...

Powered by WHMCompleteSolution