Подесувања на е-маил за Android 5.x.x (Lollipop) (SMTP/IMAP/POP3)

За да ја поставите Вашата е-маил сметка преку IMAP / POP3 / SMTP протоколите, направете ги следните чекори во вашиот Android уред:

Чекор 1: Отворете "Settings" на вашиот Андроид уред и одете во "Accounts" - во делот "Personal": 

Чекор 2: Во прозорецот кој се отвори изберете "+ Add Account" најдолу на екранот:
Чекор 3: Во следниот прозорец ќе треба да изберете дали сакате да поставите IMAP или POP3 сметка. 
Едноставно одберете ја посакуваната опција со притискање на Personal (IMAP) или Personal (POP3)
Чекор 4: Во следниот прозорец ќе треба да ја внесете Вашата е-маил адреса. Бидете сигурни дека ќе ја внесете во целост.
Чекор 5: Откако ќе ја внесете е-маил адресата во целост, притиснете на Next за да одите на следниот Чекор.

Чекор 6: Тука ќе треба да ја внесете вашата лозинка од вашата e-mail сметка.
Чекор 7: Тука ќе треба да ги внесете следните параметри за IMAP/POP3 во зависност од избраниот протокол. 
За користење на POP3, внесете ги следните параметри: 

Username: целосно е-маил адресата 
Password: вашата е-маил лозинка 
Server: cpanel1.gohost.mk 
POP3 Port: 995
Security Type: SSL/TLS (Accept All certificates) ) Чекор 8: Доколку одбравте да користите IMAP протокол, користете ги следниве параметри:

Username: целосно е-маил адресата 
Password: вашата е-маил лозинка 
Server: mail.ime-na-domain.mk
IMAP Port: 993
Security Type: SSL/TLS (Accept All certificates) ) 
Чекор 9: Откако ќе ги внесете сите параметри, одете на Next за да се верифицираат а потоа продолжете со следниот чекор за поставките испраќање на пораки во делот Outgoing Server settings.

Чекор 10:
Тука внесете ги следните параметри:

SMTP Server: mail.ime-na-domain.mk 
Port: 465 
Security Type: SSL/TLS (Accept All certificates) 
Username: целосно е-маил адресата 
Password: вашата е-маил лозинка 

Чекор 11: Откако ќе ги внесете сите параметри, одете на Next за да се верифицираат и тука завршува поставувањето на вашата е-маил сметка.

  


Тоа е тоа!               

Ви треба дополнителна помош? Контактирајте го нашиот Центар за помош

  • 0 Корисниците го најдоа ова како корисно
Дали Ви помогна овој одговор?

Понудени резултати

Подесувања на е-маил во Outlook - POP3

Outlook – POP3 протокол Чекор 1: Откако ќе отвориле Outlook од менито TOOLS изберете ја...

Подесувања на е-маил во Outlook - IMAP

Чекор 1: Откако сте отвориле Outlook од менито Tools изберете ја опцијата Account Settings....

Како да креирам е-маил адреса?

Во денешно „Интернет време“, кога се` се базира и случува на Интернет, освен што е важно да имате...

Како да променам лозинка на одредена e-mail адреса?

Процедура за промена на лозинка на дадена e-mail адреса.    Чекор 1: Логирајте се на вашиот...

Поставување на Мail Forwarders

Доколку имате потреба да ги препраќате пораките од вашата е-пошта на друга или на некоја...

Powered by WHMCompleteSolution