Прашања

Дали при трансфер ќе се промени датата на валидност за доменот или некои од информациите за истиот?

Не! За домените .mk, .com.mk, .org.mk, .edu.mk или .inf.mk датата на валидност на доменот...

Како да го префрлам мојот домен во GoHost?

Доменот од било кој регистрар може да го префрлите во GoHost, без разлика дали се работи за...

Како да извршам промена на именски опслужувачи (name servers) за мојот домен?

Промена на именските опслужувачи се врши едноставно и брзо преку клиентскиот контролен панел на...

Како да менувам/додавам рекорди во ДНС зоната на мојот домен?

Со регистрација на домен во GoHost добивате бесплатна услуга ДНС хостинг која овозможува...

Како да пренасочите домен преку CPanel контролниот панел (доколку вашите именски опслужувачи се следните: ns1.globalmacedonia.info и ns2.globalmacedonia.info)

Чекор 1: Најпрво најавете се во контролниот панел (cPanel). На вашииот CPanel можете да му...

Како да пренасочите домен преку системот на GoHost (доколку вашите именски опслужувачи се следните: ns5.globalmacedonia.info и ns6.globalmacedonia.info)

Чекор 1: Најпрво најавете се во корисничкиот систем на GoHost.       Чекор 2: Откако ќе се...

Како и кој може да регистрира .com.mk, .org.mk, .edu.mk или .inf.mk домен?

Регистрацијата на горенаведените домени исто така може да се изврши онлајн, со тоа што освен...

Како најбрзо да го пронајдете ЕПП Кодот во моменталниот регистрар?

Чекор 1: Да испратите е-пошта до моменталниот регистрар и да го побарате ЕПП кодот за трансфер...

Постапка за бришење на домен

Доколку имате активен домен во GoHost, но истиот веќе не Ви е потребен и не сакате да го...

Промена на информации за административен и технички контакт

При регистрација на домен потребно е да поставите податоци за административен и технички контакт....

Промена на сопственост на домен (промена на регистрант)

Доколку имате регистрирано домен во GoHost може да го промените регистрантот (сопственикот) на...

Сакам да регистрирам домен, но сакам да биде хостиран на друг провајдер

GoHost ви ја нуди можноста да регистрирате домен, а доменот да биде хостиран на друго место....

Сепак сакам да регистрирам домен со пополнување на писмено барање за регистрација. Можам ли да го сторам тоа без воопшто да го користам онлајн сервисот на GoHost.mk?

Да. Доколку инсистирате на регистрација со писмено барање за регистрација на домен, истото треба...

Што e домен?

Домен е името кое е карактеристично за секоја веб страна. Сите веб страни на Интернет првично...

Како до *.mk домен?

GoHost нуди регистрација на македонски и странски домени и тоа со следните наставки: .mk,...

Powered by WHMCompleteSolution